De Missie van Man-Zijn

Het realiseren van jouw missie door het bevrijden van je mannelijke kracht en leiderschap, ondersteund door ruim 10+ jaar ervaring in mannenwerk en coaching voor mannen

Leestijd 5 minuten | Ruben Zuilhof

In deze tijd is het essentieel voor mannen om samen te werken vanuit zorg en broederschap, in plaats van competitie en wantrouwen. Door ons te richten op wat ons verbindt, kunnen we de realiteit van ons leven veranderen. Mannenwerk is een krachtig hulpmiddel om dit te bereiken!

Met Man-Zijn mannenwerk en coaching voor mannen bied ik een omgeving waarin mannen kunnen verbinden met hun innerlijke kracht en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Je hoeft dit niet alleen te doen; inspiratie en support kun je namelijk opdoen in waarachtig contact met andere mannen.

Van jongen tot man

Een man wordt drie keer geboren; één keer uit zijn moeder, één keer uit zijn vader, en één keer uit zichzelf. Mannen leren over ‘man zijn’ door identificatie met één of meerdere mannen. In het begin is dat vaak de vader, maar later zijn er ook andere mannen die als voorbeeld dienen. Helaas zijn niet al deze rolmodellen evenwichtig. We missen daarnaast vaak ook de initiaties en mentoren die jongens begeleiden tijdens de reis van jongen tot man.


Goede begeleiding mist vaak

We zijn als samenleving vergeten hoe we echte mannen moeten vormen. Veel van de huidige initiatierites, zoals ontgroeningen bij studentenverenigingen en in het leger, zijn misleidend. Iedere man heeft baat bij begeleiding om van een onvolwassen jongen een volwassen man te worden. Het ontbreken hiervan heeft negatieve gevolgen op relaties, leiderschap, vaderschap, emotionele intelligentie en seksualiteit. Soms gedragen we ons  als kleine kinderen in plaats van evenwichtige mannen. Het is aan ons de taak om hierin te groeien door contact met andere mannen.

 “Voor mijn kennismaking met mannenwerk in 2015, worstelde ik met persoonlijke uitdagingen, maar vond hierin steun."  "Het mannenwerk gaf me een gevoel van autonomie en vrijheid, wat ik elke man gun.”

 

Aan de slag met mannenwerk en coaching voor mannen

Man-Zijn mannenwerk en coaching voor mannen biedt jou de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan, door middel van individuele coaching en een ruim aanbod aan trainingen en mannenworkshops. In onze doorlopende mannengroepen werken we aan diverse thema's in een dynamisch programma. Denk hierbij aan:

 • authenticiteit
 • ontspanning
 • aanwezigheid
 • emoties
 • autonomie
 • impact
 • doelen stellen
 • richting bepalen
 • omgaan met moeilijke emoties
 • seksualiteit
 • duidelijkheid
 • relaties
 • verbinding

Daarnaast inspireren we elkaar door te onderzoeken en te bespreken wat voor man we willen zijn en hoe we die worden. Voor mannen is het belangrijk om hier een duidelijke visie op te hebben. Dit geeft richting en focus. Hiermee kan je afstemmen hoe je je opstelt in je dagelijks leven.

In dit dagprogramma onderzoeken we de verschillende rollen van de vader in de ontwikkeling van jongen tot man. Denk aan aanwezigheid, gemis, steun, erkenning en een vaderwond. Veel mannen hebben de kracht van de steun uit de vaderlijn gemist en nog niet eerder doorvoeld. Het vadergemis uit zich op negatieve wijze in hun leven. Zicht op welke dingen er in de vaderlijn actueel zijn en hiermee werken zorgt voor een meer vervullend en moeitelozer bestaan. Hier gaan we tijdens de dag mee werken zodat je steviger en met meer vertrouwen in je schoenen komt te staan.

Avontuur van de Man is een 8-daags jaarprogramma, verdeeld over 4 dagen van 24 uur, waarin je wordt begeleid door twee ervaren facilitators met meer dan 20 jaar ervaring, in een mannengroep. Tijdens deze mannenretraite neem je deel aan een zorgvuldig samengesteld persoonlijk ontwikkelingsprogramma op unieke locaties in Nederland. Het jaarprogramma is ontworpen om je meer in contact te brengen met jouw unieke mannelijke essentie en je te ondersteunen in jouw ontwikkelingsweg tot een evenwichtige, krachtige man. Je leert diverse technieken om jezelf in je authentieke mannelijke kracht te brengen. Daarnaast is er genoeg ruimte in de mannengroep om persoonlijke, relationele en professionele vraagstukken in te brengen. Door deel te nemen aan deze mannenretraite boost je je mannelijke kracht en groei je echt in je mannelijk bewustzijn!

Kennismaken

Ben je nieuwsgierig naar mannenwerk, maar heb je nog geen stap durven zetten? Ben je toe aan je next level, maar weet je nog niet hoe je dit moet bereiken? Of wil je iets veranderen en heb je wat ondersteuning nodig?

Wees welkom om gebruik te maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij je vragen kunt stellen en we samen onderzoeken hoe Man-Zijn mannenwerk en coaching voor mannen kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Vaak kan alleen dit gesprek al voor een transformatie zorgen.

Je hoeft niets voor te bereiden, behalve ervoor te zorgen dat je op een rustige plek bent waar je ongestoord een uur lang zo authentiek mogelijk aanwezig kunt zijn. Gun jezelf deze ervaring! Neem direct contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via ruben@man-zijn.nl  of 06-82254125.

“Je doet het zelf, maar niet meer alleen”

Waarom ik Man-Zijn mannenwerk en coaching voor mannen heb opgericht

Ik ontdekte dat mannen groeien door contact met elkaar en vond tijdens mannenwerk inzichten en ondersteuning. Voor mijn kennismaking met mannenwerk, worstelde ik met persoonlijke uitdagingen, maar vond hierin steun. De coaching van mannen en het groepswerk met mannen gaf me een gevoel van autonomie en vrijheid, wat ik elke man gun.

Logo footer

Bij Man-Zijn krijgen mannen een veilige en stimulerende plek voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zowel in mannengroepen als in 1 op 1 coaching.
Ruben is en werkt provocatief, sensitief en verbindend. Zodat jij kunt groeien in aanwezigheid als man om authentieker en onbevangener te leven. 

Stay tuned!
Contact

Adres Mannengroep
Prinses Beatrixlaan 582
2595 AK Den Haag

Adres Coaching voor mannen
Raamweg 1b
2596 HL Den Haag
of
Leeghwaterstraat 25
2811 DT Reeuwijk

06 82 25 41 25

ruben@man-zijn.nl