Afwezige vaders verloren zonennl

Heb jij de neiging om je emoties te onderdrukken of verdoven?
Heb jij het gevoel dat je er alleen voor staat of heb je het gevoel dat je je altijd moet bewijzen?
Voel jij je onveilig bij andere mannen? Of zoek jij veiligheid of bescherming bij vrouwen? en houd je je in?

Dit komt veel voor. Veel onvermogens of twijfels die mannen over zichzelf hebben zijn te herleiden tot de fysieke, emotionele of mentale afwezigheid van hun vader, in hun jeugd en/of in het heden. Dit is bij een op de twee mannen het geval.

Het goede nieuws is dat hier, binnen deze themadag en in samenwerking met andere mannen, prima mee te werken is en verandering en heling in aan te brengen is.

NEEM CONTACT voor OP VRAGEN >

aanwezigheid

Je vader leert je aanwezig te zijn door zelf aanwezig te zijn. Maar in gebieden waarin hij niet aanwezig was was of dat nog niet zo makkelijk kon, neem je zijn patroon vaak over. Gelukkig kun je hier zelf ook groeien, zodat het bereik van wie je bent en wat je laat zien van jezelf toeneemt. En dat is eigenlijk waar het om draait; dat je in authenticiteit aanwezig kunt zijn. Je vader leert je te blijven staan wanneer het spannend is.

Hij leert je vechten met de beer. Niet door de uitdaging weg te nemen, maar door je te laten zien hoe je ermee kunt vechten door ermee te dansen, waarbij hij je rugdekking geeft.

Erkenning

Wat je vader ook doet, is jou erkennen. Je erkennen in dat je goed bent zoals je bent, het goed is zoals het is en dat het goed is wat je doet. Waar veel mannen mee rondlopen, is dat ze vraagtekens zetten bij wie ze zijn en zich afvragen of hun prestaties wel voldoen.

Ze voelen zich niet erkend vanuit de vaderlijn, want die erkenning hebben ze in hun jeugd niet ervaren en daarmee niet geïncorporeerd. Dus die kunnen ze zichzelf nog niet geven, en daarom zoeken ze die buiten zichzelf. 

Erkenning zoeken buiten zichzelf maakt hen afhankelijk, want het is daar misschien wel tijdelijk te krijgen, maar op het moment dat je ernaar zoekt, is het niet vrij en komt het altijd met een inspanning of prijs. En stel je krijgt de erkenning niet, wat dan? Als je het van iemand anders nodig hebt, ben je dan niet net een bedelaar? Is het niet beter om jezelf te leren erkennen?

vaderlijn

Verder is je vader systemisch de eerste voor je in je vaderlijn. Veel mannen hebben de kracht van de steun uit de vaderlijn nog niet eerder doorvoeld. Vandaar dat we daarmee werken. Deze lijn geeft bepaalde krachten en uitdagingen door.

Stel dat er dingen zijn waar eerder in de lijn nog niet mee gedeald is, dan kun je er vanuit gaan dat jij er mee te maken krijgt. Zicht op welke dingen er in de vaderlijn leven en hiermee werken of deze teruggeven, zorgt voor een meer moeiteloos en betekenisvol bestaan.

Hoe is die lijn eigenlijk bij jou? Waar heb jij mee te dealen? Tijdens deze dag krijg jij de ruimte om dat te onderzoeken. 

Praktische info

Datum: Zondag 28 januari of zondag 25 februari
Inloop: 9:45
Programma: 10:00 - 16:30
Mogelijkheid wat na te drinken: 16:30 - 17:00
Inclusief: Verblijf, lunch en drankje achteraf
Waar: Prinses Beatrixlaan 23, Den Haag
Gefacilteerd door: Ruben Zuilhof Coach voor Mannen en Man-Zijn team.
Parkeren: Gratis 
Bereikbaarheid OV:  Station voor de deur
Investering: €150,- (bij boeken t/m 31 december €120,-)

VRAGEn of deelname : Neem contact op >BOEK hier je ticket voor 28 januari >
BOEK hier je ticket voor 25 februari > 

Wat levert deelname je op?

+ Je doet inzichten op over de rollen van de vader tijdens je ontwikkeling
+ Je bewerkstelligt een transformatie in jezelf
+ Je leert jezelf te erkennen, zodat je minder erkenning van buitenaf meer nodig hebt
+ Je verbetert je verbinding met je vaderlijn zonder dat die fysiek aanwezig hoeft te zijn
+ Je wordt autonomer, authentieker, krachtiger en daarmee betrouwbaarder
+ Van de dingen die je leert hebben jij en je omgeving (je kinderen bijvoorbeeld) je leven lang profijt.

inspiratie

Ik ben in 2015 begonnen met mannenwerk, en dit begon voor mij met het dagprogramma ‘Afwezige Vaders, Verloren Zonen’ van Anthony Sinke. Vanaf toen ben ik in het diepe gesprongen door een reis naar binnen (en alles wat ik daarbij tegenkwam) aan te gaan.

Geïnspireerd door mijn initiële kennismaking met mannenwerk en alle trainingen en ervaringen van de afgelopen negen jaar, is er nu in samenwerking met de facilitator van toen een nieuw dagprogramma ontstaan: ‘Afwezige Vaders, Verloren Zonen: Helen van je innerlijke vader en vaderlijn’.

Neem contact op VOOR VRAGEN of intake >

Testimonials

“Beste Ruben. Een van de deelnemers van de vorige editie heeft een enorm grote shift gemaakt. Dat heeft voor mij als nabij-iemand-van-deze-man ook een aardverschuiving gemaakt. Ik ben je enorm dankbaar dat je dit organiseert.”

Anonieme partner

“Opgegroeid zonder fysiek aanwezige vader liep ik in mijn leven tegen heel wat obstakels aan. Moeilijk om te hechten, verwardheid, geen basis voelen, soms depressieve klachten waarmee ik jaren geconfronteerd ben. Via meerdere routes en contacten met mensen die mij wilden helpen stuitte ik op het boek. Na het lezen van het boek werd me duidelijk dat ik de energetische band met mijn vader te herstellen had.

Deze workshop van Ruben gaf me in deze laag van bewustzijn net dat extra stapje dat ik nodig had om datgene wat ik jarenlang (onbewust) met me meedroeg, nu eindelijk van me af kon zetten. Deze stap in de vaderlijn was onmisbaar voor mij om verder te kunnen in mijn leven.”

Marko

“De themadag bracht mij tot het besef dat geweld nooit loont en kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist een kracht. Mijn ego hoeft niet slecht te zijn, zolang ik het maar onder controle houd en op de juiste manier inzet. De dag was gevuld met verbinding en goede energie en de afwisseling tussen interactieve en introspectieve oefeningen maakte het bijzonder.

De eindopdracht liet een diepe indruk op me achter en vulde me met trots voor de groep en voor mezelf. Deze verbroederende training heeft me aangemoedigd om meer met mannenwerk te gaan doen. Het was een prachtige dag die mijn pad verlichtte, en ik kijk uit naar verdere ontdekkingen.”

Dennis

“Ik ben bij afwezige vaders, verloren zonen geweest en het was een geweldige, intens mooie ervaring! Ik ben dus ook heel gelukkig dat ik aan deze dag heb kunnen deelnemen. Er zijn een aantal redenen dat ik zo positief ben over deze dag. In de eerste plaats de respectvolle en invoelende begeleiding van Ruben en Ramon. In de tweede plaats is het heel mooi dat er een plek is waar er ruimte is voor je mannelijkheid EN je emoties. Een plek waar mannelijkheid en je gevoelens als geheel worden gezien en niet als iets tegenstrijdigs. Een plek waar je zonder masker op geaccepteerd wordt en veilig bent. Ten derde is de opbouw van de dag zodanig goed, dat je uiteindelijk op een plek komt waar je je emoties helemaal toestaat en er ook veel heling plaats kan vinden. "Echt een aanrader!!”

Mark

Neem contact op
Stay tuned!
Contact

Ruben Zuilhof
Training, Coaching & Consultancy

Adres
Prinses Beatrixlaan 582
2595 AK Den Haag
Nederland

06 82 25 41 25

ruben@man-zijn.nl