Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen

Afwezige vaders, verloren zonen

De vader is belangrijk in de ontwikkeling van iedere man.

Vaders dienen als voorbeeld en ondersteuning voor hun zoon.
Je vader leert je richting bepalen, liefhebben, confrontaties aangaan, omgaan met gevoelens, omgaan met vrouwen, enz. 

Veel mannen hebben dit voorbeeld en de ondersteuning van hun vader niet of nauwelijks gehad. De fysieke of emotionele afwezigheid van je vader kan sporen nalaten in je dagelijks leven.

Het goede nieuws is dat daar prima mee te werken is in het hier en nu. Daarmee gaan we dan ook aan de slag tijdens deze themadag. 

NEEM CONTACT voor OP VRAGEN of deelname >

Wat levert deelname je op?

■  Je doet inzichten op over de rollen van de vader tijdens je ontwikkeling
■ Je bewerkstelligt een transformatie in jezelf
■ Je leert jezelf te erkennen, zodat je minder erkenning van buitenaf meer nodig hebt
■ Je ervaart een plek voor al jouw vragen over man-zijn
■ Je verbetert je verbinding met je vaderlijn zonder dat die fysiek aanwezig hoeft te zijn
■ Je wordt autonomer, authentieker, krachtiger en daarmee betrouwbaarder
■ Van de dingen die je leert hebben jij en je omgeving (je relatie of kinderen bijvoorbeeld) je leven lang profijt.

Wat kun je verwachten?

Met +/- 15 mannen in verbondenheid de diepte in met:
■ Rake vragen
■ Nemen en accepteren van gemis
■ Loslaten wat je draagt wat niet van jou is
■ Familieopstellingen met je komaf
■ Steun voelen uit je mannenlijn.

Afwezige vaders...

Gemis vader

Veel onvermogens of twijfels die mannen over zichzelf hebben zijn te herleiden tot de fysieke, emotionele of mentale afwezigheid van hun vader, in hun jeugd en/of in het heden. Vaak wist de vader ook niet beter vanuit zijn opvoeding en opgroeien, omdat hij (zonder dit te weten?) zijn eigen vader gemist heeft. Tegelijk heeft vader gemis wel impact op ons als man, dus het goed om daarmee te werken, zowel voor jezelf als voor je omgeving. 

Hoe het was kunnen we niet veranderen. Welke impact het op je leven heeft, wel. 

Verloren zonen zijn niet 'lost'

Want verloren zonen zijn niet 'lost', maar hebben voor sommige situaties of emoties een mannelijke, goed functionerende vader gemist. Daardoor hebben ze niet goed geleerd hoe ze als man met diverse uitdagende, situaties en emoties om moeten gaan. Wanneer je hier niet aan werkt, geef je dit ook weer over aan volgende generaties.

Het goede nieuws is dat hier - in samenwerking met een mannengroep en binnen deze themadag - prima mee te werken is en duurzame verandering in aan te brengen is. Je krijgt tijdens deze dag praktische handvatten mee.

VRAGEn of deelname : Neem contact op >

Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen

Testimonials

“Beste Ruben. Een van de deelnemers van de vorige editie heeft een enorm grote shift gemaakt. Dat heeft voor mij als nabij-iemand-van-deze-man ook een aardverschuiving gemaakt. Ik ben je enorm dankbaar dat je dit organiseert.”

Anonieme partner

“Opgegroeid zonder fysiek aanwezige vader liep ik in mijn leven tegen heel wat obstakels aan. Moeilijk om te hechten, verwardheid, geen basis voelen, soms depressieve klachten waarmee ik jaren geconfronteerd ben. Via meerdere routes en contacten met mensen die mij wilden helpen stuitte ik op het boek. Na het lezen van het boek werd me duidelijk dat ik de energetische band met mijn vader te herstellen had.

Deze workshop van Ruben gaf me in deze laag van bewustzijn net dat extra stapje dat ik nodig had om datgene wat ik jarenlang (onbewust) met me meedroeg, nu eindelijk van me af kon zetten. Deze stap in de vaderlijn was onmisbaar voor mij om verder te kunnen in mijn leven.”

Marko

“De themadag bracht mij tot het besef dat geweld nooit loont en kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist een kracht. Mijn ego hoeft niet slecht te zijn, zolang ik het maar onder controle houd en op de juiste manier inzet. De dag was gevuld met verbinding en goede energie en de afwisseling tussen interactieve en introspectieve oefeningen maakte het bijzonder.

De eindopdracht liet een diepe indruk op me achter en vulde me met trots voor de groep en voor mezelf. Deze verbroederende training heeft me aangemoedigd om meer met mannenwerk te gaan doen. Het was een prachtige dag die mijn pad verlichtte, en ik kijk uit naar verdere ontdekkingen.”

Dennis

“Ik ben bij afwezige vaders, verloren zonen geweest en het was een geweldige, intens mooie ervaring! Ik ben dus ook heel gelukkig dat ik aan deze dag heb kunnen deelnemen. Er zijn een aantal redenen dat ik zo positief ben over deze dag. In de eerste plaats de respectvolle en invoelende begeleiding van Ruben en Ramon. In de tweede plaats is het heel mooi dat er een plek is waar er ruimte is voor je mannelijkheid EN je emoties. Een plek waar mannelijkheid en je gevoelens als geheel worden gezien en niet als iets tegenstrijdigs. Een plek waar je zonder masker op geaccepteerd wordt en veilig bent. Ten derde is de opbouw van de dag zodanig goed, dat je uiteindelijk op een plek komt waar je je emoties helemaal toestaat en er ook veel heling plaats kan vinden. "Echt een aanrader!!”

Mark

Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen

Praktische info

Datum: Zondag 06 oktober
Inloop: 9.45 uur
Programma: 10.00 - 17.00 uur
Mogelijkheid wat na te drinken: 17.00 - 17.30 uur
Inclusief: Verblijf, lunch en drankje achteraf
Waar: Prinses Beatrixlaan 582, Den Haag
Gefaciliteerd door: Ruben Zuilhof Coaching voor Mannen, Ramon Potter en Man-Zijn team
Parkeren: Gratis 
Bereikbaarheid OV:  Station voor de deur
Investering: €175,-
VRAGEn of deelname : Neem contact op >

vaderlijn

Je vader systemisch de eerste voor je in je mannenlijn. Daar zit ook een heel postieve kracht in. Veel mannen hebben deze steun nog niet eerder gevoeld. Vandaar dat we daarmee werken om die te integreren. 

De mannenlijn geeft bepaalde uitdagingen door. Stel dat er dingen zijn waar eerder in de vaderlijn nog niet mee gedeald is, dan kun je er vanuit gaan dat jij er mee te maken krijgt. Zicht op welke dingen er in de vaderlijn leven en hiermee werken of deze teruggeven, zorgt voor een meer moeiteloos en betekenisvol bestaan.

Hoe is die vaderlijn eigenlijk bij jou? Welke familiepatronen komen daaruit voort? Waar heb jij mee te dealen? Tijdens deze dag krijg jij de ruimte om dat te onderzoeken en werken we daarmee. 

Vaderwond

Hoe ontstaat een vaderwond eigenlijk?

Een vaderwond ontstaat door ontoereikend vaderschap
1. Langdurige afwezigheid van je vader, om welke reden ook
2. Het niet beantwoorden van de behoefte om aandacht en genegenheid van jou als zoon
3. Dreigementen van je vader dat hij jou of het gezin in de steek laat, om je te dwingen of in zijn gareel te houden
4. Hij jou als kind verantwoordelijk maakte voor zaken die niet jouw verantwoordelijkheid waren, waardoor je in de ouderrol bent gekomen en te snel volwassen moest worden
5. Wanneer je vader je regelmatig geslagen heeft
6. Wanneer je verantwoordelijk gemaakt werd voor zaken die mis waren in het gezin en schuldgevoel ingespeeld werd.

vragen of deelname neem contact op >

Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen
Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen

inspiratie

Ik ben in 2015 begonnen met mannenwerk, en dit begon voor mij met het dagprogramma ‘Afwezige Vaders, Verloren Zonen’ van Anthony Sinke. Vanaf toen ben ik in het diepe gesprongen door een reis naar binnen (en alles wat ik daarbij tegenkwam) aan te gaan.

Geïnspireerd door mijn initiële kennismaking met mannenwerk en alle trainingen en ervaringen van de afgelopen negen jaar, is er nu een nieuw dagprogramma ontstaan: ‘Afwezige Vaders, Verloren Zonen: Helen van je innerlijke vader en vaderlijn’.

VRAGEn of deelname : Neem contact op >

Neem contact op
Stay tuned!
Contact

Ruben Zuilhof
Training, Coaching & Consultancy

Adres
Prinses Beatrixlaan 582
2595 AK Den Haag
Nederland

06 82 25 41 25

ruben@man-zijn.nl