Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen

Coaching voor medewerkers

Ik help medewerkers doelen behalen door mijn 100% methode

Je hebt het gevoel dat er meer in je medewerker zit dan er nu uitkomt. Je hebt regelmatig een 1 op 1 met hem, maar het voelt altijd alsof hij iets achterhoudt.

Je weet ook niet precies waar hij nou echt voor staat, waar de ogen echt van gaan stralen.

Je hebt het idee dat je je medewerker continue moet aansporen, alsof de rem erop zit.

Het gebeurt weleens dat voor de hand liggende taken niet worden opgepakt of dat jouw medewerker zich terugtrekt als jij iets meer aan het prikken bent in gesprekken.

Er kan ook sprake zijn van regelmatig ziekmeldingen. Dat is toch altijd een signaal dat er iets niet goed zit.

Klinkt dit herkenbaar? Dan kan ik snel inschatten waarom dat het geval is bij jouw medewerker, want…

eigen ervaring

Met reeds 10 jaar coaching ervaring, waarin ik ook mannengroepen leid, kan ik met recht zeggen dat ik honderden mannen in de ogen mocht aankijken. Dat is ook mijn missie; om mannen helderheid en doelgerichtheid te geven in alle levensgebieden. Ik ben geschoold in NLP, Hypnose, Co-Active Coaching,  Schaduwwerk en Mannenwerk en heb daar in de loop der jaren mijn eigen 100% methode mee ontwikkeld. Ik ga altijd naar de vraag achter de vraag. Bij mij komt de onderste steen boven en boek je blijvend resultaat. En daar zijn mannen blij mee.

Op die manier kan ik de mens weer helemaal mens laten zijn. Met alle delen die nu soms weggedrukt zijn. 

100% methode

Coaching voor medewerkers

Soms denkt je medewerker dat hij eerlijk is naar zijn omgeving, maar zijn ego houdt hem voor de gek. Daarom spiegel ik zijn blinde vlekken en daag ik hem uit om 100% eerlijk te zijn, zodat hij zichzelf een stuk beter leert kennen en laat kennen. Bij sommige werkzaamheden werkt het prima als iemand vanuit één deel van zichzelf werkt. Bijvoorbeeld aarde te verplaatsten met een kruiwagen van A naar B. Daarvoor heeft hij fysieke kracht nodig. Wanneer hij dat heeft, is dat genoeg.

Wanneer bepaalde gebieden onderdrukt zijn - en daarmee nog niet ontwikkelt - dan heeft dat niet alleen impact op hoe jij je voelt, maar ook op jouw omgeving.

Denk aan een manager die zich afsluit voor een deel van zichzelf, die sluit zich ook af voor een deel van zijn medewerker.

Of een medewerker die nog belemmerende dingen over zichzelf gelooft. Dat zie je dan ook terug in zijn resultaten.

Of een medewerker die niet kan ontspannen of nooit tevreden kan zijn. Dat zorgt ook voor spanning en onvrede in zijn werkomgeving.

Het mooie is dat daar prima mee te werken is. En dat is belangrijk, want in relatie tot ANDERE mensen doet de hele mens mee!

In de 100% methode mag alles dat in de medewerker leeft, mee gaan doen. Dat heeft als resultaat dat hij veel gerichter kan kiezen welk gedrag en vaardigheden hij inzet, zowel op de werkvloer als in zijn privéleven. 

De rem is eraf

Je medewerker kan gaan leven volgens zijn waarden. Collega’s weten wat ze aan hebben hebben. Hij wordt betrouwbaar omdat het gevoel dat collega’s bij hem hebben ook echt te zien en ervaren is. Hij communiceert duidelijker. Dit is ook terug te zien in zijn resultaten.  

As inside so outside 

Stel je voor...

Je hebt een medewerker waar je op kan bouwen en die je kunt vertrouwen. En dat zie je. Zijn werk is gewoon heel goed; je ziet echt dat hij er 100% voor gaat en er plezier in heeft. Er worden continue extra dingen opgepakt en hij heeft altijd ideeën om dingen beter te doen. 

Maar je ziet het ook aan zijn persoon. Hij zorgt goed voor zichzelf en heeft een mooi leven. Er is een goede balans. Hij heeft ook een duidelijke missie en een plan waar hij naar toe wil groeien. Je ziet echt helderheid in zijn ogen en in de gedachten over waar hij voor staat. Je merkt het elke dag weer. Hij gaat moeilijke dingen gewoon aan of vraagt aan jou om hulp. Het voelt allemaal niet meer zo zwaar maar juist licht en vrij.

Ik bied coaching aan medewerkers in korte, effectieve trajecten.

Coaching voor mannan

Hierbij maak ik gebruik van mijn 100% methode (100% congruentie, eerlijkheid en doelgerichtheid) waarbij ik zonder oordeel kijk naar alle levensgebieden van de medewerker en focus op situaties op de werkvloer.

We richten ons op de achterliggende oorzaak van bepaald gedrag, waarna er vrijheid komt en medewerkers makkelijker kunnen functioneren in alle werksituaties. Denk aan:

  • meer zelfvertrouwen in communicatie, beter uitdrukken en dingen voor elkaar krijgen
  • het toenemen van intrinsieke motivatie. Dit gebeurt als de rem eraf is en resulteert in meer veerkracht en weerbaarheid
  • effectiever communiceren in conflict situaties, 
  • beter presenteren 
  • grenzen stellen en behoefte uitspreken
  • een duidelijke positie en plek in het team innemen, 
  • meer en betere samenwerking door hogere eigenwaarde
  • groei in zelfleiderschap.


Optioneel: Vooraf kan ik telefonisch contact leggen met jou als leidinggevende om de behoefte of probleemstelling in kaart te brengen vanuit jouw perspectief.

Aan het einde van het traject kunnen we een driegesprek inplannen tussen jou, je medewerker en mij. Hierin kunnen we de voortgang en resultaten bespreken van drie kanten. Uitkomst van dit gesprek is een duidelijk gemeenschappelijk beeld over waar we nu staan, wat de behoeftes zijn van elke partij en een plan voor de toekomst.

Over ruben

Met reeds 10 jaar coach ervaring waarin ik ook mannen groepen leidt kan ik met recht zeggen dat ik 100’en mensen in de ogen mocht aankijken. Dat is ook mijn missie, om 100.000 mannen die helderheid en doelgerichtheid te geven. Ik ben geschoold in NLP, Hypnose, Co-Active Coaching, Acces Consciousness, Schaduwwerk, Mannenwerk en heb daar in de loop der jaren mijn eigen 100% MENS methode uit gedestilleerd. Ik ga altijd naar de vraag achter de vraag en het probleem is nooit het probleem. Bij mij komt de onderste steen boven. En daar zijn medewerkers blij mee.

Coaching FAQ

Kan ik ook een losse sessie voor een medewerker bij je boeken? 

Nee, ik geloof niet in losse sessies. Je doelen behaal je meestal niet in 1 week, en zo wel, dan zijn ze niet groot genoeg. Dus ik begeleid medewerkers graag naar een doel dat de moeite waard is.

Mijn medewerker heeft geen duidelijke coach vraag, is dat nodig? 

Het gaat niet om je coach vraag kennen, het gaat erom dat je medewerker coachbaar is. Dat hij open staat voor een second opinion die hem vragen gaat stellen als hij zijn doelen niet haalt (en wederom, het gaat niet alleen om de werk doelen!). Met een coach naast zich worden de uitdagingen en coach vragen duidelijk. Het ego sust je anders altijd van je uitdagingen weg. Dus de vraag is of de medewerker coachbaar is of niet?

Testimonials

“Beste Ruben. Een van de deelnemers van de vorige editie heeft een enorm grote shift gemaakt. Dat heeft voor mij als nabij-iemand-van-deze-man ook een aardverschuiving gemaakt. Ik ben je enorm dankbaar dat je dit organiseert.”

Anonieme partner

“Opgegroeid zonder fysiek aanwezige vader liep ik in mijn leven tegen heel wat obstakels aan. Moeilijk om te hechten, verwardheid, geen basis voelen, soms depressieve klachten waarmee ik jaren geconfronteerd ben. Via meerdere routes en contacten met mensen die mij wilden helpen stuitte ik op het boek. Na het lezen van het boek werd me duidelijk dat ik de energetische band met mijn vader te herstellen had.

Deze workshop van Ruben gaf me in deze laag van bewustzijn net dat extra stapje dat ik nodig had om datgene wat ik jarenlang (onbewust) met me meedroeg, nu eindelijk van me af kon zetten. Deze stap in de vaderlijn was onmisbaar voor mij om verder te kunnen in mijn leven.”

Marko

“De themadag bracht mij tot het besef dat geweld nooit loont en kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist een kracht. Mijn ego hoeft niet slecht te zijn, zolang ik het maar onder controle houd en op de juiste manier inzet. De dag was gevuld met verbinding en goede energie en de afwisseling tussen interactieve en introspectieve oefeningen maakte het bijzonder.

De eindopdracht liet een diepe indruk op me achter en vulde me met trots voor de groep en voor mezelf. Deze verbroederende training heeft me aangemoedigd om meer met mannenwerk te gaan doen. Het was een prachtige dag die mijn pad verlichtte, en ik kijk uit naar verdere ontdekkingen.”

Dennis

“Ik ben bij afwezige vaders, verloren zonen geweest en het was een geweldige, intens mooie ervaring! Ik ben dus ook heel gelukkig dat ik aan deze dag heb kunnen deelnemen. Er zijn een aantal redenen dat ik zo positief ben over deze dag. In de eerste plaats de respectvolle en invoelende begeleiding van Ruben en Ramon. In de tweede plaats is het heel mooi dat er een plek is waar er ruimte is voor je mannelijkheid EN je emoties. Een plek waar mannelijkheid en je gevoelens als geheel worden gezien en niet als iets tegenstrijdigs. Een plek waar je zonder masker op geaccepteerd wordt en veilig bent. Ten derde is de opbouw van de dag zodanig goed, dat je uiteindelijk op een plek komt waar je je emoties helemaal toestaat en er ook veel heling plaats kan vinden. "Echt een aanrader!!”

Mark

Neem contact op
Stay tuned!
Contact

Ruben Zuilhof
Training, Coaching & Consultancy

Adres
Prinses Beatrixlaan 582
2595 AK Den Haag
Nederland

06 82 25 41 25

ruben@man-zijn.nl