Ruben Zuilhof Coach voor mannen Mannencirkel Mannenwerk Mannengroep Coaching voor Mannen Mannencirkel Mannenretraite Mannencoach Afwezige vaders verloren zonen

Coaching voor mannen

Ik help ondernemende mannen hun doelen behalen. Met mijn 100%-methode werk jij aan succesvol worden in al je levensgebieden.

Want… je hebt een leuk leven. Van de buitenkant ziet het er goed uit; huisje boompje beestje, etc. Je hebt alles op de rit. Maar steeds vaker heb je het gevoel dat er veel meer inzit dan er uitkomt. 

Je weet ook niet precies waar je nou echt voor staat, waarvoor je leeft. Je voelt je af en toe vastzitten, alsof de rem erop zit.

Regelmatig stel je jezelf teleur:

  • De liefde lekt uit jouw relatie.
  • Je bent niet de vader die je wil zijn.
  • Je vlucht van situaties en emoties
  • Je doet vooral wat anderen van je verwachten - Je weet niet goed wat jij wilt
  • Je gaat richting burn-out.  
  • Je voelt je regelmatig eenzaam.
  • Je loopbaan of bedrijf hapert.
  • Je weet dat er meer inzit, maar je weet niet hoe

    Ik voelde me jaren geleden exact zo.

Mijn naam is Ruben zuilhof

In 2007 kwam ik als 26 jarige weer te wonen weer bij mijn ouders, mijn relatie was door mijn verslaving uitgegaan, en nog steeds snoof ik bijna elke dag 2 gram cocaïne. Ik besefte dat ik dit niet alleen ging redden en vroeg om hulp. Een half jaar later was ik afgekickt en had ik weer vertrouwen in de toekomst. 

Maar mijn verleden zat nog in me. Patronen die ik niet had opgelost zorgden ervoor dat ik mezelf in 2015 opnieuw tegen kwam. Binnen mijn bedrijf verviel ik in extreme doelgerichtheid. Ik was té gedreven, alleen maar gefocust op het bereiken van resultaten en kon niet meer ontspannen genieten van mijn zakelijke successen. De balans tussen zakelijk en privé klopte niet, burn out lag op de loer en mijn omgeving noemde me afwezig, zelfs als ik er was.

Ik zag en ervaarde dat dit niet werkte en besloot dit aan te pakken. Door middel van diverse trajecten en opleidingen, zoals Hypnose, NLP, Emotioneel Lichaamswerk, Psychotherapie, Coaching en groepswerk met Mannen, kon ik mijn patronen transformeren.

balans in doen en zijn

Dankzij inspirerende rolmodellen kon ik steeds meer een balans vinden tussen doen en zijn. Compassie, geduld en evenwicht zijn voor mij geen lege begrippen meer, maar trouwe vrienden geworden. Ik geniet nu van werken en leven vanuit een ontspannen houding en ik leef volgens mijn waarden. Dat zie je terug in mijn gedrag, mijn tijdsbesteding, in alles.

Ik ben dankbaar voor de ervaringen uit mijn verleden, want ik ervaar nu dagelijks dat ik hierin een coach of mentor kan zijn voor anderen. Met gedegen kennis uit opleidingen, maar ook uit eigen levenservaring. Dit maakt het voor mij natuurlijk om mannen te begeleiden die de balans of zichzelf even kwijt zijn en zich zoekende, afgevlakt of onvervuld voelen. Heftige thema's zoals verslaving, geweld en trauma schrikken mij niet af. 

Dankzij mijn levenservaring en beheersing van verschillende coaching-technieken kan ik makkelijk van benadering switchen naar wat jou op dat moment verder helpt. Op die manier kan ik jou als mens weer helemaal mens laten zijn. Ook met alle delen die nu onderdrukt zijn. Ik noem dit ook wel de 100% methode.

"Je leven is het resultaat van wat voor man je bent"

Ruben Zuilhof

Coaching volgens de 100% methode 

Soms denk je wel dat je eerlijk bent naar jezelf, maar je ego houdt je voor de gek. Bovendien weet je niet wat je niet weet. Daarom spiegel ik jouw blinde vlekken en daag ik je uit om 100% eerlijk te zijn, zodat je jezelf een stuk beter leert kennen. Bij sommige rollen en activiteiten werkt het prima als je vanuit één deel van jezelf werkt. Bijvoorbeeld aarde te verplaatsten met een kruiwagen van A naar B. Daarvoor heb je je fysieke kracht nodig. Wanneer je dat kunt is dat genoeg.

Wanneer bepaalde gebieden onderdrukt zijn - en daarmee nog niet ontwikkelt - dan heeft dat niet alleen impact op hoe jij je voelt, maar ook op jouw omgeving. Denk aan een vader die zich afsluit voor een deel van zichzelf. Die sluit zich ook af voor een deel van zijn kind. Of een ondernemer die nog belemmerende dingen over zichzelf gelooft. Dat zie je dan ook terug in de resultaten van zijn bedrijf. 

Of een partner die niet kan ontspannen of nooit tevreden kan zijn. Dat zorgt ook voor spanning en onvrede in zijn relatie.Het mooie is dat daar prima mee te werken is. En dat is belangrijk, want in relatie tot ANDERE mensen doet de hele mens mee!

In de 100% methode mag alles dat in jou leeft mee gaan doen. Dat heeft als resultaat dat je veel  gerichter kunt kiezen welk gedrag en vaardigheden je inzet in alle levensgebieden. 

De rem is eraf
Je kunt gaan leven volgens jouw waarden. Mensen weten wat ze aan je hebben. Je wordt betrouwbaar omdat mensen het gevoel dat ze bij jou hebben ook echt zien en ervaren. Dat merk je in alles. Privé en op het werk, in je relaties, in de relatie met jezelf, je gezondheid, in je kwartaalresultaten… overal.

STEL JE VOOR…

Je bent een man die te vertrouwen is en waar je op kan bouwen. Dat zie je terug in je omgeving. Je relatie bloeit, je werk floreert en je lichaam is sterk en gezond. 

Je hebt een duidelijke missie en een plan waar je energie van krijgt. Je hebt helderheid in je kop over waar jij voor staat en wat je hier te doen hebt. Je hebt het vermogen om moeilijke dingen aan te gaan, omdat je weet waarvoor je het doet. Je voelt je sterk, vrij én licht.

IK BIED COACHING IN KORTE, EFFECTIEVE TRAJECTEN

Hierbij maak ik gebruik van mijn 100% methode (100% congruentie, eerlijkheid en doelgerichtheid) waarbij we zonder oordeel kijken naar jouw levensgebieden, wat jij daarin wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt.

"wanneer je werkt met het verschil dat het verschil maakt, beweegt alles mee"

Ruben Zuilhof

Over ruben

Met reeds 10 jaar coaching ervaring, waarin ik ook mannengroepen leid, kan ik met recht zeggen dat ik honderden mannen in de ogen mocht aankijken. Dat is ook mijn missie; om mannen helderheid en doelgerichtheid te geven in alle levensgebieden. Ik ben geschoold in NLP, Hypnose, Co-Active Coaching,  Schaduwwerk en Mannenwerk en heb daar in de loop der jaren mijn eigen 100% methode mee ontwikkeld. Ik ga altijd naar de vraag achter de vraag. Bij mij komt de onderste steen boven en boek je blijvend resultaat. En daar zijn mannen blij mee.

Interesse

Mijn coaching is voor ondernemende mannen die 100% verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven. Ik heb beperkt plaats voor 1 op 1 cliënten en daarom bied ik ook mannengroepen en trainingen aan.

Coaching FAQ

Kan ik ook een losse sessie voor een bij je boeken?

Nee, ik geloof niet in losse sessies. Je doelen behaal je meestal niet in 1 week, en zo wel, dan zijn ze niet groot genoeg. Dus ik begeleid mannen graag naar een doel dat de moeite waard is.

Ik heb geen duidelijke coach vraag… 

Het gaat niet om je coach vraag kennen, het gaat erom dat je coachbaar bent. Dat je open staat voor een second opinion die jou vragen gaat stellen als jij je doelen niet haalt (en wederom, het gaat niet alleen om je werk doelen!). Met een coach naast je worden je uitdagingen en coach vragen duidelijk. Je ego sust je anders altijd van je uitdagingen weg. Dus ben jij coachbaar of niet?

Ik ben nog niet klaar voor een 1 op 1 coach. 

Ergens klaar voor zijn is een illusie. Wanneer wist je ooit dat je ergens echt klaar voor was? En als je nu gaat wachten tot je er klaar voor bent, hoelang ga je dan wachten? Het is gewoon een feit dat je er nooit klaar voor bent. En dat moet je ook niet tegenhouden om actie te nemen. Om ergens in te stappen als je weet dat het goed voor je is. Als je je ergens toe committeert dan doe je het gewoon. Committeer jij je aan groei?

Ik heb nog even niet het geld er voor over, ik kom er op terug.

Het is ook goed dat je er geen geld voor over hebt. Dat zegt mij dat je een verantwoordelijk persoon bent die niet lichtzinnig geld uitgeeft aan alles wat voorbij komt. Maar hoe verantwoordelijk ben je als je niet investeert in jouw groei op alle gebieden? Hoe ziet je leven eruit als je over een jaar op een hele andere plek staat qua omzet, qua relatie, qua gezondheid? Hoe verantwoordelijk is het als je daar geen geld voor over hebt? Wellicht kun je je geld beter prioriteren.

Testimonials

“Beste Ruben. Een van de deelnemers van de vorige editie heeft een enorm grote shift gemaakt. Dat heeft voor mij als nabij-iemand-van-deze-man ook een aardverschuiving gemaakt. Ik ben je enorm dankbaar dat je dit organiseert.”

Anonieme partner

“Opgegroeid zonder fysiek aanwezige vader liep ik in mijn leven tegen heel wat obstakels aan. Moeilijk om te hechten, verwardheid, geen basis voelen, soms depressieve klachten waarmee ik jaren geconfronteerd ben. Via meerdere routes en contacten met mensen die mij wilden helpen stuitte ik op het boek. Na het lezen van het boek werd me duidelijk dat ik de energetische band met mijn vader te herstellen had.

Deze workshop van Ruben gaf me in deze laag van bewustzijn net dat extra stapje dat ik nodig had om datgene wat ik jarenlang (onbewust) met me meedroeg, nu eindelijk van me af kon zetten. Deze stap in de vaderlijn was onmisbaar voor mij om verder te kunnen in mijn leven.”

Marko

“De themadag bracht mij tot het besef dat geweld nooit loont en kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist een kracht. Mijn ego hoeft niet slecht te zijn, zolang ik het maar onder controle houd en op de juiste manier inzet. De dag was gevuld met verbinding en goede energie en de afwisseling tussen interactieve en introspectieve oefeningen maakte het bijzonder.

De eindopdracht liet een diepe indruk op me achter en vulde me met trots voor de groep en voor mezelf. Deze verbroederende training heeft me aangemoedigd om meer met mannenwerk te gaan doen. Het was een prachtige dag die mijn pad verlichtte, en ik kijk uit naar verdere ontdekkingen.”

Dennis

“Ik ben bij afwezige vaders, verloren zonen geweest en het was een geweldige, intens mooie ervaring! Ik ben dus ook heel gelukkig dat ik aan deze dag heb kunnen deelnemen. Er zijn een aantal redenen dat ik zo positief ben over deze dag. In de eerste plaats de respectvolle en invoelende begeleiding van Ruben en Ramon. In de tweede plaats is het heel mooi dat er een plek is waar er ruimte is voor je mannelijkheid EN je emoties. Een plek waar mannelijkheid en je gevoelens als geheel worden gezien en niet als iets tegenstrijdigs. Een plek waar je zonder masker op geaccepteerd wordt en veilig bent. Ten derde is de opbouw van de dag zodanig goed, dat je uiteindelijk op een plek komt waar je je emoties helemaal toestaat en er ook veel heling plaats kan vinden. "Echt een aanrader!!”

Mark

Neem contact op
Stay tuned!
Contact

Ruben Zuilhof
Training, Coaching & Consultancy

Adres
Prinses Beatrixlaan 582
2595 AK Den Haag
Nederland

06 82 25 41 25

ruben@man-zijn.nl